Over ons

CoolCare is marktleider in Nederland waar het gaat om ontwikkeling en implementatie van online interventies en zelfmanagement. De afgelopen tien jaar deden we ervaring op met projecten voor oHet Trimbos Instituut, Stivoro, GGZ Ingeest, Stichting 113 online, GGZ Vincent van Gogh, Schorerstichting, VUmc, Jeugd Riagg, Alliance Healthcare, Slachtofferhulp, LIMIS en Menzis. We ontwikkelden tientallen internetprogramma’s, websites, zelfhulp interventies en interactieve oplossingen. We dachten mee en ontwikkelden hulp programma’s voor mentale en fysieke fitheid, depressiviteit, alcoholgebruik, stoppen met roken, je beter voelen op het werk tot het online helpen van mensen die suïcidaal zijn. Allemaal e-health toepassingen waarbij gebruikers zelfstandig of begeleid door coaches en psychologen zichzelf helpen.

De dienst

We zijn een toegewijd team van consultants en ontwikkelaars met inmiddels ruim tien jaar ervaring met innoveren met in de zorg. We spreken de taal en begrijpen de problematiek. Onze adviezen strekken zich van het meedenken over de business-case en de verdienmodellen tot het inbedden van e-health interventies in de organisatie. Wij verbinden onze klanten en relaties en stimuleren elkaar tot innovaties in de zorg. Wij adviseren over de te voeren strategie, geven vorm aan de marketing en zorgen er voor dat de dienst vermarkt wordt. We begrijpen als geen ander dat participatie de kern is waar het bij interventies om draait. Daarom stellen wij de patient of deelnemer centraal. Zelfmanagement is een sleutelbegrip. We werken op projectbasis in teams. De samenstelling van de teams wordt aangepast naar de aard van de projecten. Zo hebben we ervaring in het samenwerken met psychologen, artsen, hulpverleners maar ook met externe contentprofessionals en interaction designers. We werken in scrum waardoor we snel kunnen starten en projecten opleveren binnen budget en afgesproken termijnen.

Het product

Tien jaar ervaring in e-health en de ontwikkeling van tientallen projecten resulteerden in de ontwikkeling van een modulair content management systeem voor online hulp programma’s, zelfmanagement. Een e-health sofware kit met standaard modules die hun waarde hebben bewezen. De modules variëren van blogs, koppelingen met social media, dagboeken, e-learning tools tot screeners en beslismodules. We noemen het pakket CoolCare en het staat klaar voor u als u overweegt het internet in te zetten om mensen iets te leren, helpen hun gedrag aan te passen of te veranderen of gewoon om mensen inzicht te geven in hun dagelijks handelen. We hebben de ervaring, de kennis en de technologie. We weten wat er bij komt kijken om deze uiterst privacy gevoelige projecten in beheer te nemen. We beschikken daarom ook over een eigen datacenter dat door vooraanstaande riskmanagement organisaties is ge-audit en goed bevonden. Onze beheeroplossing garandeert 24/7 continuïteit.

De afspraak

Wij komen graag met u praten om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten over onze services, werkwijze of producten neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 058 - 2333410. U kunt vragen naar Werner Laicht.

Werner Laicht

Werner

Ruim twee decennia ervaring in binnen- en buitenland. Realiseerde projecten voor multinationals en het midden- en kleinbedrijf. Door de combinatie van creativiteit en kennis van internet applicatie ontwikkeling, kan hij als geen ander business concepten vertalen naar innovatieve, relevante internet en social media oplossingen.